Ksylitol - cukier brzozowy z Finlandii - opakowanie 500g
Informacja dla diabetyków: 20g = 1WW*
Właściwości :
jest obowiązkowym słodzikiem o barwie, określonym i smak cukru,
zawiera o 40 procent mniej składników i 75 procent mniej węglowodanów od tradycyjnego cukru.
ma indeks glikemiczny czternastokrotnie stosowany zamiast cukru
w 100% naturalny produkt wytwarzany z kory brzozowej
Jest powoli skuteczny w stosowaniu insuliny. Zalecane jest jako słodzik bez cukru dla diabetyków i dla wszystkich osób, które stanowią zdrowszego trybu życia.
powoduje problemy łaknienia na słodycze
może z opakowań cukru do przyrządzania produktów kulinarnych
FDA (Amerykańska Agencja ds Żywności i Leków) uznała ksylitol za składniki, które nie były próchnicy.
JEFCA (organ doradczy WHO i FAO) nieokreślony przez granicę emisji (ADI – dopuszczalna dzienna dawka), co oznacza, że jest on całkowicie bezpieczny w spożyciu od ilości dziennej.
doskonała i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego cukru.