Czy na pewno chcesz wykonać tę akcję?
Dziedzina: Żywienie Autorzy
: Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Krystyna Iwanow, Irena Nadolna
Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL Strona
: 276 ISBN
: 9788320041484
Indeks glikemiczny oznaczający zawartość cukru w produkcie spożywczym. Wartość IG, wzrost wartości krwi, po zastosowaniu odpowiedniego produktu. Dzięki tej informacji można uzyskać produkty o wartości IG poziom i wyjście we krwi. W profilaktyce tych chorób związanych z odprowadzaniem naczyń, takich jak: nadwaga i otyŁość, cukrzyca, acera, jednostka układu sercowo-naczyniowego, czy ważne jest to, że dane dotyczące postępowania w zastosowaniu, żywieniu na tle zalecanych norm, jak i ograniczenia wch z ich sterowaniem lub niedoborem w.
Podręcznik zawiera indeksy glikemiczne i inne wartości najczęściej spożywanych produktów. Jest to urządzenie dostępne w kuchni każdego diabetyki, ale będzie także nieocenione dla wszystkich, które mają dostęp do urządzeń zbilansowanych urządzeń.